2016

4. ŘÍJNA

Ostrý start Seznam Zpráv

Seznam Zprávy zahájily ostrý start. Na obsahu se v ten moment podílela více než třicetičlenná redakce vedená Jakubem Ungerem.

Čtenářům a divákům jsme nabídli mimo jiné unikátní předvolební debatu, kdy se v budově Seznamu utkali mimo jiné Andrej Babiš, Miroslav Kalousek, Bohuslav Sobotka či Petr Fiala.

24. ŘÍJNA

První Štastné pondělí

Startuje Šťastné pondělí. Na Seznam Zprávách se objevila první glosa Jindřicha Šídla.

2017

27. ČERVNA

Karel Gott v první Výzvě

Legenda české populární hudby Karel Gott přišel do redakce Seznam Zpráv a stal se prvním hostem v novém studiu našeho zpravodajství a prvním hostem pořadu Výzva.

209 milionů

Tolik znaků bylo zapotřebí pro napsání všech článků Seznam Zpráv během prvních 5 let.

20. a 21. ŘÍJNA

První velké volby

Zhruba tři miliony čtenářů a diváků (2,968 milionu) si informace o Babišově vítězství ve volbách v roce 2017 našlo na Seznam Zprávách.

2018

16. ČERVENCE

Pád ministra,který opisoval

Zjištění Seznam Zpráv, že čerstvě jmenovaný ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál z ČSSD opisoval ve své diplomové práci, vedlo k jeho rezignaci.

LISTOPAD

Spouštíme studio Byznys

Na Seznam Zprávách se objevil Byznys. Poprvé vysíláme magazín i zpravodajskou relaci ze studia na Pražské burze

80 tisíc

Tolik článků vzniklo v prvních pěti letech pod hlavičkou redakce Seznam Zprávy.

13. LISTOPAD

Nejsledovanější video

908 445 shlédnutí měla epizoda Prázdniny na Krymu ze série Zvláštní vyšetřování, která se týkala Andreje Babiše juniora.

2019

19. LISTOPADU

Nová tvář Seznam Zpráv

Seznam Zprávy dostávají dnešní podobu. Původní investigace, byznysové zpravodajství a názory vycházejí v designu připomínajícím The Financial Times.

2020

17. ČERVNA

Novinářská cena za investigaci

Reportéři Seznam Zpráv Jiří Kubík a Nikola Zwrtková dostali za sérii reportáží o šikaně seniorů Ve stínu Slunečnice Novinářskou cenu 2019 v kategorii nejlepší analyticko-investigativní příspěvek.

15,5 milionu

Zobrazených stránek za den (denní rekord z 16. března 2020).

6. ČERVENCE

Podcast České podsvětí

Série Josefa Klímy a Adama Miklici o zločinu divokých devadesátek nasbírala během prvního roku přes 1,8 milionu poslechů.

13. LISTOPADU

Křišťálová lupa

Seznam Zprávy se staly držitelem Ceny českého internetu v kategorii zpravodajství a publicistika. Jde o třetí Lupu po ocenění Jindřicha Šídla a Šťastného pondělí z roku 2018.

5,1 milionu

Tolik čtenářů navštíví Seznam Zprávy měsíčně.

2021

22. ledna

Podcast Ptám se já

Rozjeli jsme nový rozhovorový podcast Ptám se já. Moderátorky Marie Bastlová, Veronika Sedláčková a Kristina Ciroková pokládají zásadní a přímé otázky na politiky, úředníky a ekonomy.

1. ÚNORA

Tři ceny pro fotoreportéry

Seznam Zprávy vytvořily nové fotooddělení. Jeho členové David Neff, Jan Mihaliček a Michal Šula v průběhu prvního půl roku získali ocenění agentury Czech Press za fotografii měsíce. Neff za snímky pietního místa na Staroměstském náměstí, Mihaliček za běžkaře na Karlově mostě a Šula za německé povodně.

10. května

Další pád ministra

Reportéři Seznam Zpráv a Televize Seznam Tomáš Pergler a Jan Richter přišli se zjištěním, že ministr zdravotnictví Petr Arenberger v majetkovém příznání zatajil většinu svého majetku. Po několika týdnech ministr rezignoval.

533 let

Je celková délka zhlédnutého videobsahu na Seznam Zprávách jen za prvních osm měsíců roku 2021.

17. ČERVNA

Vítězný podcast Angličan

Podcast Jiřího Hoška a jeho přátel, kde se pravidelně rozebírá aktuální dění i zákulisí oblíbené Premier League, získal ocenění v soutěži Podcast roku v kategorii Sport.

18. června

Cena za datovou žurnalistiku

Porota Novinářské ceny 2020 ocenila 1. místem v kategorii Cena za inovativní online žurnalistiku novinářku Seznam Zpráv Kateřinu Mahdalovou s projektem, jak se šíří virus v obcích.

124

Tolik lidí se podílí na tvorbě obsahu Seznam Zpráv.