Poté Janu vyzve, ať pošle taky nějaké takové fotografie, ať se také pochlubí. Jana se logicky bude chtít také pochlubit a pošle pár intimnějších fotek zpět. Poté Hanka Janě řekne, že jí to hrozně sluší, že je skvělá, že je úžasná a že jí tedy pošle ještě intimnější fotografie… a najednou mezi dívkami začne probíhat sexting, začnou si vyměňovat stále více erotické fotografie.

Pak si ale Jana uvědomí, že už Hance poslala moc citlivé věci, a bude chtít výměnu ukončit. Jenže Hanka jí napíše, že pokud jí nepošle další intimní fotky, tak vše zveřejní a pošle přátelům od Jany a také jejím rodičům. A Jana je v pasti - pokud nevyhoví, tak bude mít ostudu. Jak jste možná pochopili, za profilem Hanky se skrývá ve skutečnosti pachatel, který využívá falešný profil dítěte.

To, co jsem popsal, je jeden z případů, které jsme v posledních letech řešili. Dítě bylo v naprosté pasti a bylo ochotno plnit veškeré příkazy od pachatele. Nakonec ale našlo odvahu a případ nám nahlásilo do poradny E-Bezpečí Univerzity Palackého v Olomouci a pachatele se podařilo velmi rychle odhalit díky profesionalitě Policie ČR.

zobrazit více