Bohuslav Svoboda (ODS) 2010 – 2013

Stal se primátorem díky vytvoření velké koalice ODS a ČSSD, proti níž se opakovaně konaly demonstrace. Zastupitelé ODS se později rozhádali a Svoboda navzdory skupině podporované pražskými kmotry vytvořil koalici s TOP 09. Byl osm let stíhaný kvůli kauze Opencard, zděděném projektu, soud ho zprostil viny.

Tomáš Hudeček (TOP 09) 2013 – 2014

Ačkoliv byl primátorem jen rok, stačilo to k tomu, aby se rozhádal se svými kolegy v TOP 09 a nakonec stranu opustil. I on byl stíhaný za zděděný projekt Opencard, nakonec byl zproštěn viny a dočkal se omluvy od Ministerstva spravedlnosti za nezákonné stíhání.

Adriana Krnáčová (ANO) 2014 – 2018

Sebevědomá první žena v čele hlavního města se zviditelnila ostrými výroky typu „zpovykaní Pražané“, nebo že „za problémy s tunelem může nějaký debil“ či prohlášením, že „pražská politika je spiknutí kokotů“. I ona musela nejvíc bojovat se svým hnutím.

Zdeněk Hřib (Piráti) 2018 - 2022

Třebaže se s Piráty nejvíc ohánějí transparentností, čelil kritice, že do čela některých městských firem dosadil lidi bez výběrových řízení nebo za to, že o zakázce za 1,5 miliardy korun na geologický průzkum trasy nového metra radní rozhodli v tajném hlasování.

zobrazit vše