Co je největší problém Česka? Co rozhodne volby?

klikněte na řádek pro zobrazení odpovědí

Danuše Nerudová: Ke dnešku jsme sesbírali přes 80 tisíc podpisů. Nyní je kontrolujeme a vyškrtáváme kolem 20 procent nečitelných, nekompletních nebo zjevně chybných.

Petr Pavel: Přes 60 tisíc. Podpisová tour ale pokračuj až do konce října. Chceme mít jistotu pro případ, že ministerstvo vnitra narazí v odevzdaných peticích na nějaké nedostatky, proto směřujeme alespoň 70 tisícům.

Pavel Fischer: Zatím mám dostatek podpisů (minimálně 10 senátorů) nutných ke kandidatuře. Přesné číslo oznámím na tiskové konferenci k oficiálnímu vyhlášení kandidatury v příštím týdnu.

Danuše Nerudová: Každý den mluvím s řadou lidí a vím, že se na letošní zimu dívají s obavou hlavně kvůli rostoucím cenám energií i potravin.

Petr Pavel: Trápí nás chaos, nejistota a strach z toho, co přijde. Prezidentské volby budou o tom, zda si za hlavu státu vybereme člověka, který ví, jak se v těchto krizových situacích chovat.

Pavel Fischer: Kromě války a bezpečnosti mě osobně znepokojuje, jak tvrdě na občany dopadá růst cen. Přibývá těch, kteří celý život platili daně a dnes mají potíže zaplatit složenky.

Danuše Nerudová: Naše země je teď jako Šípková Růženka. Dřímá v ní obrovský potenciál a ten je potřeba probudit. Chci jako prezidentka podpořit talent, podnikavost a pracovitost.

Petr Pavel: Obecně vnímám jako velké riziko, že dopady souběhu krizí, kterým dnes čelíme, oslabí naši schopnost rozeznávat populismus a přivedou velkou část společnosti k politikům, kteří nabízí jednoduchá hesla jako řešení na složité problémy.

Pavel Fischer: To, že si občané neuvědomují, v jak relativně bohaté zemi žijí a jak vysokou kvalitu života mají. Jejich frustrace ze současného vývoje se mohou chopit političtí obchodníci nabízející laciná a rychlá řešení.