Kdo kam míří po odchodu z Hradu?

klikněte na řádek pro zobrazení podrobností

Vedoucí prezidentské kanceláře se před časem svěřil, že už se těší, až se vrátí zpět domů na jižní Moravu. Jeho manželka už ale prohlásila, že se jí s dětmi z Prahy vůbec nechce. Majitel spousty pozemků a nemovistostí bude mít jiné starosti, protože policie ho obvinila kvůli dotaci na přestavbu penziou v Osvětimanech.

Šéf protokolu v prezidentské kanceláři a bývalý místopředseda Zemanovců nejspíš zamíří do České národní banky. Není jasné, na jakou pozici. Jestli jako nový člen bankovní rady, anebo na post vysokého úředníka, šéfa kanceláře. Má přátelský vztah s guvernérem Alešem Michlem.

Šéf prezidentova sekretariátu rovněž míří do centrální banky. Hlinovského, který dnes pečuje o každodenní program hlavy státu, přivedl k Miloši Zemanovi už před lety Miroslav Šlouf. U něho se Hlinovský vyučil před rokem 1989, když vedl jeho kancelář coby předsedy Obvodního národního výboru v Praze 7.

Ředitel zahraničního odboru v prezidentské kanceláři se stane velvyslancem na Slovensku. Do Bratislavy, kde ve funkci vystřídá Tomáše Tuhého, míří jako zkušený diplomat. Před svým angažmá u prezidenta Zemana byl velvyslancem v Německu, Rakousku a Maďarsku.

Jindrákův zástupce v zahraničního odboru prezidentské kanceláře se stane velvyslancem v Arménii. Prezident Miloš Zeman a předchozí Babišova vláda ho chtěli vyslat na Ukrajinu, ale nový ministr zahraničí Jan Lipavský se postavil proti.

Ředitel administrativní sekce by podle všeho na Hradě rád zůstal jako pan nepostradatelný. Před svým nástup do prezidentské kanceláře působil jako vedoucí Úřady vlády v Topolánkově éře a také byl náměstkem Národního bezpečnostního úřadu.