Dvacítka nejhodnotnějších aktiv na světě

Klikněte na řádek pro zobrazení podrobností

Cena:
2303 dolarů za trojskou unci
Země:
Svět

Svatý grál investic, jehož lesk překračuje hranice států. Tradiční útočiště v časech nejistoty. Tržní hodnota zlata vychází z vynásobení jeho ceny a přibližného množství světových zásob.

Cena:
421 dolarů za akcii
Země:
USA

Pionýr v oblasti technologií, jehož vliv a dominance jsou nepopiratelné. S tržní kapitalizací, která překračuje mnohé státní rozpočty, Microsoft nadále píše příběh digitální revoluce.

Cena:
169 dolarů za akcii
Země:
USA

Symbol inovace a luxusu, jehož produkty ovládají světový trh s technologiemi. Nejen iPhone, ale i značka samotná se stala synonymem pro špičkový design a kvalitu.

Cena:
895 dolarů za akcii
Země:
USA

Tahoun v oblasti grafických technologií, jehož hardware je nepostradatelný pro moderní výpočetní systémy. Momentálně se veze na šílenství kolem umělé inteligence.

Cena:
8,16 dolaru za akcii
Země:
Saúdská Arábie

Gigantický hráč v oblasti ropného průmyslu, jehož význam pro globální ekonomiku nelze podceňovat. S kořeny hluboko zakořeněnými v ropných polích, Aramco je klíčovým hráčem na energetickém trhu.

Cena:
156 dolarů za akcii
Země:
USA

Vyhledávač, který změnil způsob, jakým vnímáme internet. Alphabet představuje základní kámen digitálního věku a jeho tržní kapitalizace svědčí o jeho nezastavitelném postupu.

Cena:
181 dolarů za akcii
Země:
USA

Obří tržiště, které mění způsob, jakým lidé nakupují a žijí. Od knih po kosmetiku, Amazon dělá svět dostupnějším.

Cena:
26,5 dolarů za trojskou unci
Země:
Svět

Partner zlata ve světě komodit, jehož lesk a využití se rozlézá přes průmysl až po šperkařství. Stříbro je svou hodnotou základem mnoha obchodů a investic po celém světě.

Cena:
66 tisíc dolarů za jeden bitcoin
Země:
Svět

Digitální měna, která převrací tradice finančního světa vzhůru nohama. Bitcoin se stal symbolem decentralizace a jeho cena je jasným důkazem, že ve světě investic má své pevné místo.

Cena:
497 dolarů za akcii
Země:
USA

Sociální médium, které spojilo svět a zároveň se stalo terčem kritiky. Facebook, nyní Meta Platforms, stále hraje klíčovou roli v digitální komunikaci a jeho tržní hodnota to dokazuje.

Cena:
419 dolarů za akcii (třída akcií B)
Země:
USA

Finanční impérium řízené legendárním investorem Warrenem Buffettem, jehož investiční strategie se stala předmětem studia a obdivu po celém světě.

Cena:
140 dolarů za akcii
Země:
Taiwan

Přední výrobce polovodičů, jehož čipy jsou nezbytné pro moderní technologická zařízení od smartphonů po superpočítače.

Cena:
764 dolarů za akcii
Země:
USA

Farmaceutický gigant, jehož léčiva a inovace zlepšují kvalitu života milionů lidí.

Cena:
1339 dolarů za akcii
Země:
USA

Technologický lídr v oblasti čipů a komunikačních technologií, jehož produkty jsou základem moderní digitální infrastruktury.

Cena:
199 dolarů za akcii
Země:
USA

Finanční gigant, jehož služby zahrnují bankovnictví, investiční bankovnictví a správu majetku. V globálním měřítku jedna z naprosto klíčových bank s velkým významem.

Cena:
278 dolarů za akcii
Země:
USA

Globální platební síť elektronických plateb, která umožňuje rychlé a bezpečné transakce po celém světě, spojující lidi a firmy bez ohledu na geografické hranice.

Cena:
126 dolarů za akcii
Země:
Dánsko

Jeden ze světových lídrů v oblasti léčiv pro diabetes, jehož inovace zlepšují životy pacientů trpících touto chorobou po celém světě.

Cena:
167 dolarů za akcii
Země:
USA

Revolucionář v oblasti elektromobilů a obnovitelné energie, jehož vizí je transformovat automobilový průmysl a snížit emise skleníkových plynů.

Cena:
59 dolarů za akcii
Země:
USA

Světový obchodní gigant, jehož síť supermarketů a obchodů zásobuje mnoho domácností nejen ve Spojených státech, od potravin až po elektroniku.

Cena:
519 dolarů za kus
Země:
Svět

Burzovně obchodovaný fond (ETF) sledující výkonnost indexu S&P 500, který poskytuje investorům diverzifikovaný přístup k akciovým trhům a je základem mnoha investičních portfolií.